De Amazone

20 augustus 2025 - Puerto Maldonado, Peru

Na Machu Picchu slapen we weer één nachtje in Cusco om de volgende dag naar Puerto Madonado in de Amazone te vliegen. Het is maar een korte vlucht van ongeveer een uur. In Puerto Maldonado worden we ontvangen door Miguel, onze gids en begeleider de komende dagen. Een kort busritje brengt ons bij de rivier. We nemen een kleine rugtas met alleen wat bagage voor de komende dagen mee en stappen vervolgens in de boot. Het is een half uurtje varen en we krijgen een heerlijke lunch (Chauffa, Peruaanse nasi, geserveerd in een bananenblad) in de boot. We meren aan bij de lodge: Nape Lodge. Schitterende maar eenvoudige hutjes in de jungle: weinig elektriciteit en wifi, geen warm water 😬. Maar wel: ruim 30 graden, een paar goede koks en een prachtige omgeving.
We zitten hier 3 nachten, 4 dagen. Overdag, tussen 11.00 en 15.00 is het te warm om iets te doen, maar ‘‘s ochtends vroeg en ‘s middags/‘s avonds trekken we er met Miguel op uit: We hiken naar de watchtower (35 meter) om boven de bomen te kijken naar Ara’s, papegaaien en Toecans in de meest exotische kleuren. Ook zien we vanaf de watchtower de zon ondergaan, heel mooi 😍. We ondernemen een nightwalk en zien enorme Tarantula’s. En bij het bekijken van zo’n enorme spin, stapt Isabelle bijna op een slang: de Bolivian Coral Snake. En ja, hij bleek giftig te zijn 😬

We varen op de rivier en zien een Poema langs de oever. Dat schijnt een vrij zeldzame spot te zijn. Mooi beest om gewoon even een tijdje naar te kijken! Onderweg zien we ook Capibara’s (de grootste knaagdieren ter wereld) en schildpadden. We krijgen een rondleiding door de botanische tuinen en proeven een een paar medicinale drankjes van vroeger en Miguel vertelt over zijn ervaringen met Ayahuasca. De lodge heeft een eigen farm en Miguel laat ons zien hoe inheems fruit groeit en proeft.
Op de laatste dag maken we nog een boottochtje op het nabijgelegen meer en zien we een luiaard, otters & apen. Op de terugweg - in het donker op de rivier, spotten we witte en zwarte kaaimannen, indrukwekkende beesten!
Na een paar dagen is ons avontuur weer voorbij. Tijd om naar huis te gaan. We vliegen vanuit Puerto Maldonada naar Lima en na één nachtje in Lima, vliegen we ook weer terug naar Nederland.

1. Ilse:
    20 augustus 2025
    Wat een geweldige trip jongens, grenzen verleggend en super divers ❤️
  2. Annette:
    Prachtige reis! Geniet nog lang na ❤️
  3. Francis:
    20 augustus 2025
    Prachtige trip!! Graag wel even de bagage checken op spinnen en slangen voordat jullie
    naar Vleuten komen😉